Mainos

Brasiliassa joulupukkikin sambaa - Katso video pukkikoulun päättäjäisistä

Vaikka joulu Brasiliassa osuu keskelle kuumaa kesää, pukeutuu joulupukki sielläkin punaisiin vetimiin, piippalakkiin ja tekopartaan. Tai ainakin suurin osa heistä.

Rio de Janeiron joulupukkikoulun valmistujaisia vietettiin 40 asteen helteessä, ja siihen juhlaan jotkut olivat varustautuneet hieman kevyemmin lyhythihaiseen paitaan ja sortseihin.

Entinen näyttelijä Llimachem Cherem on vetänyt pukkikoulua Riossa jo 18 kertaa. Sieltä on valmistunut yhteensä yli 400 joulu-ukkoa. Tänä vuonna diplomin sai 35 punanuttua.

Kurssilla kokelaat oppivat kävelemään, puhumaan ja laulamaan kuin oikea joulupukki. Monet joululauluista ovat tuttuja kaikkialla maailmassa, tosin portugaliksi laulettuina.

Haastavinta pukkioppilaiden mielestä on oppia vastaamaan spontaanisti ja vakuuttavasti - ja nauramatta - lasten mitä kummallisimpiin kysymyksiin.

Joulun tarina täytyy myös tuntea: Raamatun kertomus Jeesuksen syntymästä. Katolisessa Brasiliassa se lienee kaikille tuttu jo ennestään.

Joulupukkikoulun päättäjäiset huipentuivat tänä vuonna paraatiin, jossa marssittiin John Lennonin tutun joululaulun tahdissa - tosin sambaksi sovitettuna.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.