Mainos

Brasilian vankilakapina vaati uhreja

Ainakin 16 ihmistä sai surmansa maanantaina päättyneessä Brasilian suurimmassa vankilakapinassa.

Brasiliassa laajoja vankilakapinoita


Mellakkapoliisit taltuttivat kapinan kaikkiaan 29 vankilassa Sao Paulon osavaltiossa. Kaikkiaan kapinoivia vankeja oli jopa noin 27000. Surmansa saaneiden lisäksi Carandirun vankilassa haavoittui neljä vartijaa, kolme vankia ja yksi nelivuotias poika. Kyseinen vankila on Latinalaisen Amerikan suurin.

Mellakoiden aikana otettiin panttivangiksi noin 7000 ihmistä, heistä suuri osa oli vankilassa vierailleita omaisia. Panttivankien joukossa oli myös 1700 lasta ja 200 vartijaa. Surmansa saaneiden määrä saattaa vielä nousta, sillä Carandirun selleistä osa on vielä tutkimatta. Ihmisoikeusryhmien edustajat aikovatkin tutkia vankilan läpikotaisin tänään.

Yön ajaksi vankilaan on jäänyt sekä mellakkapoliisin että ihmisoikeustarkkailijoiden edustajia, jotta enemmiltä väkivaltaisuuksilta vältyttäisiin. Useilla vangeilla on käytössään veitsiä ja ampuma-aseita.

Kapinoiden alkuunpanija oli PCC, joka on Carandirun vaikutusvaltaisin vankilajengi. Tarkoitus oli vaatia muihin vankiloihin siirretyt johtajat takaisin Carandiruun.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.