Brasilian seksityöläiset valmistautuvat jalkapallokisoihin

Ensi vuoden MM-kisat näkyvät jo seksialalla muun muassa kielikursseina.

Suurimpiin kuuluvan Minas Geraisin osavaltion prostituoitujen yhdistys tarjoaa Belo Horizontessa - yhdessä kisakaupungeista - ilmaisia englannintunteja. - Kisojen aikana täällä on paljon enemmän ihmisiä ja kaupunki täyttyy turisteista, sanoo Giovana, 19-vuotias transvestiitti. - Töiden määrä kaikille lisääntyy, hän miettii.

Jalkapallon MM-kisojen arvellaan tuovan 600 000 turistia Brasiliaan ja useimmat ovat miehiä. Heidän ennakoidaan kuluttavan hämmästyttävät 11 miljardia dollaria eri tarkoituksiin maassa ollessaan, sanoo Brasilian matkailuviranomainen Embratur. Kyse on suuresta piristysruiskeesta taloudelle. Brasilian valtio joutuu kuluttamaan vielä enemmän stadioneihin ja muuhun infrastruktuuriin.

Pimeä puoli

Viranomaiset ovat kuitenkin huolissaan lapsiprostituution lisääntymisestä. Kansalaisjärjestöjen mukaan lapsiprostituoituja oli Brasiliassa vuonna 2012 noin puoli miljoonaa kun kymmenen vuotta aiemmin UNICEF arvioi luvun olevan 100 000. Valtion kampanjat ovat paljolti valuneet hukkaan. Nyt Brasilian valtiollinen ihmisoikeuksien sihteeristö on antanut määrärahat kisojen isäntäkaupungeille lapsiprostituution vastaisiin projekteihin, mutta kaikilla kaupungeilla ei ole projekteja mihin ottaa rahoja vastaan.

- Tämä asia ei oikein ole hallituksen asialistalla eikä yhteistä ponnistusta ole näkyvissä, sanoo Denise Cecario, Save the Children-järjestön paikalliskumppani.

Lapsipropstituutio on keskittynyt Fortalezan rantakaupunkiin, turismin keskukseen, jossa aurinko paistaa tilastojen mukaan taatusti ainakin 300 päivää vuodessa. Hyväntekeväisyysjärjestö Cedecan sosiaalityöntekijä Cecilia dos Santos sanoo, että kaupungin köyhillä laidoilla on täysin hyväksyttävää myydä tytär seksityöläiseksi. Asiakkaat ovat kuitenkin pääosin kotimaisia, kertovat viranomaiset.

Poliisin pidättämä Jessica, 16 kuvasi ammattia keinoksi päästä kurjuudesta. Hän sanoi aloittaneensa 18 dollarilla yö mutta päästyään parempiin yökerhoihin, hän saattoi ansaita 90 dollaria ulkomaalaisilta asiakkailta. 13-vuotias Vanessa kertoi karanneensa isäpuolen hakkausta ja elävänsä kaduilla ja asiakkaiden kanssa.

- On hyvin vaikeaa saada tyttöjä takaisin oikeille raiteille, huokaa hyväntekeväisyysjärjestön suojataloa pitävä Leonora Albuquerque.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja