Mainos

Brasilian presidentti vetoaa Jumalaan rankkasateiden lopettamiseksi

Brasilian presidentti Luiz Inácio "Lula" da Silva kertoo pyytäneensä korkeammilta voimilta apua Rio de Janeiroa koettelevien rankkasateiden lopettamiseksi. Eilisestä jatkuneet rankkasateet ovat vaatineet osavaltiossa jo ainakin 79 ihmisen hengen.

Preseidentti muistutti, että ihmiskunta ei pysty kontrolloimaan luonnonilmiöitä.

- Ainoa, mitä pystymme tekemään tällaisessa tilanteessa on pyytää Jumalalta, että hän hillitsisi sadetta hiukan, jotta tilanne palaisi normaaliksi, Lula vetosi.

Rankkasateet ovat saattaneet Brasilian toiseksi suurimman kaupungin nopeasti kaaoksen partaalle. Erityisesti kaupungin keskusta on kärsinyt rankkasateiden nostattamista tulvista ja sateiden aiheuttamat mutavyöryt ovat huuhdelleet alas köyhien asukkaiden hökkelikyliä.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan liikkuminen kaupungin keskustassa veden vuoksi paikoin lähes mahdotonta. Pääväylät ovat veden peitossa ja suurin osa liikkeistä on pidetty kiinni, samoin kuin osavaltion koulut.

Viimeisen vuorokauden aikana Rion kaupungissa on satanut vettä historialliset 278 millimetriä. Aiempi ennätys oli vuodelta 1966, jolloin vettä tuli 245 millimetriä.

Viranomaiset ovat vedonneet ihmisiin, jotta he pysyisivät kotona. Osavaltioon on julistettu hätätila.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.