Mainos

Brasilian lahjusskandaali uhkaa valtapuolueen johtoa

Lahjusskandaali on piinannut Brasilian hallitusta kesäkuusta lähtien. Syytösten mukaan hallitus ja erityisesti presidentti Luiz Inacio da Silvan puolue PT on ostanut ääniä hallituksen esitysten läpimenemiseksi kongressissa.

Uusi käänne Brasilian paisuvassa lahjusskandaalissa uhkaa jo presidentti Luiz Inacio "Lula" da Silvan työläisten puolue PT:n korkeinta johtoa. Hallitukseen ja erityisesti päähallituspuolue PT:hen liitetty lahjusjupakka saattaa tehdä tyhjiksi Lulan pyrkimykset saavuttaa poliittinen tuki hallitusremontille.

Muutamien paikallisten tiedotusvälineiden arvion mukaan PT:n puheenjohtaja Jose Genoino joutuu eroamaan. Arviot johtuvat siitä, että Veja-lehti kertoi viikonloppuna Genoinon taanneen PT:n rahastonhoitajan ottaman lainan. Lainan antaja taas oli yritys, joka on yhdistetty lahjusskandaaliin.

PT:n pääsihteeri Silvio Pereira on pyytänyt, että hänet vapautetaan tehtävistään korruptiotutkinnan ajaksi.

Lahjusskandaali on piinannut Brasilian hallitusta kesäkuusta lähtien. Syytösten mukaan hallitus ja erityisesti PT on ostanut ääniä hallituksen esitysten läpimenemiseksi kongressissa. Lahjukset on tiettävästi maksettu valtionyhtiöiltä saaduilla rahoilla.

Lula on luvannut tutkia lahjussyytökset perinpohjaisesti. Syytöksiä on asetettu tutkimaan kolme parlamentaarista tutkimuskomissiota.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.