Mainos

Brasilialle avustuspaketti metsäpalojen tukahduttamiseen

Maailmanpankki on myöntänyt Brasilialle viiden miljoonan dollarin (noin 28 miljoonan markan) avustuspaketin Amazonin alueella raivoavien metsäpalojen tukahduttamiseen. Brasilian hallitus harkitsee myös muita kansainvälisiä avuntarjouksia, kertoi presidentin edustaja.

Presidentti Fernando Henrique Cardoso on muodostanut komitean tutkimaan YK:n ja useiden maiden tarjouksia avun lähettämiseksi. Tarkkailijoiden mukaan tämä merkitsee muutosta Brasilian hallituksen asenteessa, sillä aiemmin hallitus on vastustellut ulkomaiden puuttumista Amazonin tilanteeseen.

Tammikuusta lähtien Brasilian pohjoisosassa raivonneet palot ovat viime aikoina olleet tunkeutumassa syvemmälle viidakkoon. Metsäpalojen etenemistä edesauttaa sääilmiö El Ninon aiheuttama kuivuus.

Presidentin edustaja kertoi eilen, että palot ovat tuhonneet 4-6 prosentin suuruisen alueen pohjoisesta Roraiman osavaltiosta, jonka pinta-ala vastaa suunnilleen Britannian pinta-alaa. 400 kilometrin leveydellä raivoavat palot ovat etenemässä koilliseen ja uhkaavat jo neljäsosaa Roraiman alueesta.

Paloja sammuttamaan tulleiden argentiinalaisten palomiesten päällikkö kertoi eilen, että taistelu paloja vastaan ollaan häviämässä Roraimassa. -Tulta vastaan on taisteltava ensimmäisten 24 tunnin aikana. Yli kahden kuukauden jälkeen paloja on käytännöllisesti katsoen mahdotonta saada hallintaan, palopäällikkö sanoi. Hänen mukaansa nyt voidaan enää asettaa toivo Jumalaan ja sateisiin. Roraimassa on brasilialaisia palomiehiä avustamassa 150 argentiinalaista palomiestä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.