Mainos

Brasilialainen kaasuyhtiö Shellille ja BG:lle

Brasilialaisen Cia de Gas de Sao Paulo -kaasuyhtiöön liittyvä tarjouskilpailu sujui Sao Paulon osavaltion kannalta varsin hyvin. Royal Dutch Shellin ja brittiläisen BG-yhtiön yhteenliittymä ostaa Brasilian merkittävimpiin kuuluvan maakaasuyhtiön odotettua kalliimmalla hinnalla. Comgas maksaa ostajalle 992 miljoonaa dollaria.

Hinta on noin 120 prosenttia kalliimpi kuin Comgasille asetettu minimihinta. Analyytikot olivat arvelleet, että Comgasista maksettaisiin ylihintaa 20-25 prosenttia. Sao Paulon osavaltio tarjosi myyntiin 52,7 prosentin osuutta Comgasista. Minimihinnaksi osavaltio oli asettanut 452,5 miljoonaa dollaria.
-Tulos oli erinomainen. Saamamme hinta oli huomattavasti odotettua parempi, osavaltion energia-asioista vastaava Mauro Guilherme Jardim Arce sanoi tarjouskilpailun ratkeamisen jälkeen keskiviikkona. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun brasilialainen yhtiö on yksityistetty valuutan kellutuspäätöksen jälkeen. Maan keskuspankki laski realin kellumaan vapaasti tammikuun puolivälissä. Comgasia tavoitteli myös muun muassa Enron. Se tarjosi yhtiöstä 770 miljoonaa dollaria.

Lisäksi Comgas kiinnosti italialaista Agipia sekä espanjalaista Gas Naturalia. Sao Paulon osavaltio suunnittelee myyvänsä Comgasista kymmenen prosentin osuuden yhtiön työntekijöille. Osavaltio joutuu luopumaan omistuksestaan, koska Sao Paulon osavaltion sähköyhtiön Gespin velkataakka on käynyt lähes sietämättömäksi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.