Brasilia vaatii selvitystä miehen ampumisesta

Brasilian hallitus haluaa selvityksen Lontoon terroristijahtiin liittyvästä ampumistapauksesta.

Brasilia vaatii selitystä, miksi brittipoliisit ampuivat kuoliaaksi yhden maansa kansalaisista. Poliisi ampui 27-vuotiaan brasilialaisen sähkömiehen kuoliaaksi perjantaina etelälontoolaisella metroasemalla.

Poliisi myönsi jo eilisiltana, että vastoin aiempaa ilmoitusta ammuttu mies ei suoraan liittynyt Lontoon pommi-iskuihin.

Sekä turvallisuusasiantuntijat että Britannian muslimit ovat huolissaan vastaiskujen mahdollisuudesta, nyt kun poliisin on omaksunut taktiikan, jonka mukaan se ampuu tappaakseen.

Lehtitieto: Poliisi löytänyt yhteyden iskujen välillä

Britannian poliisi on kertonut löytäneensä yhteyden Lontoossa kahden viikoin välein tapahtuneiden terroritekojen välillä.

Observer-lehden mukaan yhteys löytyy Walesiin tehdyltä koskenlaskumatkalta, jolle osallistui kaksi tuhoisan iskun tekijää hieman ennen heinäkuun 7. päivän iskujen toteuttamista.

Poliisi uskoo, että osa viime torstain pommi-iskuyrityksen tekijöistä saattoi olla mukana samalla matkalla. Lehden mukaan yhteys paljastui osoitteista, jotka löydettiin räjähteillä ladatuista selkärepuista torstaina.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 24.07.2005)

Lue myös:

    Uusimmat