Mainos

Brasilia parantaa lentoturvallisuutta työvuorojärjestelyin

Brasilian ilmavoimat on huolissaan lentoturvallisuudesta, sillä suuri osa maan lennonjohtajista ei osaa lainkaan englantia.

Espanjalainen El Pais -lehti kertoo, että Brasilian lentoturvallisuus ei ilmavoimien mukaan täytä kansainvälisiä vaatimuksia. Tilanteeseen aiotaan puuttua ottamalla kielitaito huomioon työvuorolistoja laadittaessa. Tarkoitus on, että kaikkina aikoina vuorossa olisi ainakin yksi englannintaitoinen lennonjohtaja.

Suurimman osan ajasta lennonjohtajat pärjäävät työssään äidinkielellään, sillä vain seitsemän prosenttia Brasilian lentoliikenteestä on kansainvälisiä lentoja.

Lentoturvallisuus on puhuttanut brasilialaisia sitten viime heinäkuun, jolloin Congonhasin kentällä Sao Paulossa sattui maan historian tuhoisin lento-onnettomuus. 200 ihmistä kuoli, kun brasilialaisen TAM-yhtiön Airbus320-matkustajakone syttyi palamaan epäonnistuneen laskun jälkeen.

Tuolloin tuli julki, että sekä maan lennonjohdossa että Congonhasin kentässä on monia turvallisuutta heikentäviä puutteita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.