Mainos

Brasilia: Haitiin tarvitaan nopeasti lisää joukkoja

Rauhanturvaajat yrittävät estää avustustarvikkeiden ryöstelyn ja lopettaa tulitaistelut ja poliittiset yhteenotot Haitissa.

Haitiin tarvitaan nopeasti lisää YK:n rauhanturvaajia, kertoo Brasilian ulkoministeri Celso Amorim Amorim sanoi myöhään eilen, että Brasilian johtamien YK-joukkojen voimat on venytetty äärimmilleen Haitia koettelevien väkivaltaisuuksien vuoksi.

YK-joukoissa on vain 2600 sotilasta, mikä on huomattavasti vähemmän kuin alunperin kaavailtiin. Rauhanturvaajat yrittävät estää avustustarvikkeiden ryöstelyn ja lopettaa tulitaistelut ja poliittiset yhteenotot, jotka ovat vaatineet noin 50 ihmisen hengen syys-lokakuun aikana.

Rauhanturvaajia on tarvittu hoitamaan myös tulvien jälkiseurauksia.Tulvat tappoivat yli 3000 ihmistä Haitissa viime kuussa. YK:n edustajat kertoivat aiemmin tällä viikolla, että Haitin rauhanturvajoukon pitäisi saavuttaa lopullinen vahvuutensa - 6700 sotilasta ja 1600 poliisia - marraskuuhun mennessä.

Haitissa helmikuussa puhjennut kapina vaati yli 200 ihmisen hengen, ja presidentti Jean-Bertrand Aristide joutui pakenemaan maasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.