Mainos

Bradley ja McCain luopuvat ehdokkuudesta

Entiset senaattorit Bill Bradley ja John McCain lmoittivat tänään, että he luopuvat tavoittelemasta Yhdysvaltain demokraattien ja republikaanien presidenttiehdokkuutta. Bradley kertoi myös, että hän tukee varapresidentti Al Goren valintaa maan uudeksi presidentiksi. Bradley ei ole onnistunut voittamaan ainoissakaan demokraattien esivaaleissa, joita on järjestetty parisenkymmentä. -Tiistai-illan tulosten selvittyä olen päättänyt vetäytyä demokraattien presidenttikilvasta, kertoi Bradley.

"Supertiistaina" pidettiin demokraattien esivaalit kaikkiaan 16 osavaltiossa. Bradleyn jättäydyttyä pois ehdokkuuskilvasta on varapresidentti Gore varmistanut demokraattien presidenttiehdokkuuden. Vaalit pidetään marraskuussa. Amerikkalaisissa tiedotusvälineissä on veikkailtu, että Gore nimeäisi Bradleyn varapresidenttiehdokkaaksi, mutta Goren leirissä ei ole kommentoitu tällaisia arvailuja.

Republikaanien leirissä on tilanne lähes sama. Siellä osattiin odottaa senaattori John McCainin ilmoittavan

McCain

myöhemmin tänään, että hän luopuu kilvasta. Texasin kuvernööri George W. Bush selvisi voittajaksi lähes kaikissa supertiistaina pidetyissä republikaanien esivaaleissa. McCain ei luvannut tukea Bushia tulevissa vaaleissa.
(STT-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.