Mainos

Boutros-Ghali tukee Saksaa EU:n kieliriidassa

Ranskankielisten maiden järjestön pääsihteeri Boutros Boutros-Ghali asettui tänään tukemaan Saksan vaatimusta, että saksasta pitäisi tehdä yksi EU:n virallisista kielistä.

Boutros-Ghali, Boutros


Jos puolustaa monikielisyyden periaatetta ja kulttuurien monimuotoisuutta, on tämä pakko hyväksyä, Boutros-Ghali sanoi ranskalaisen RTL-radion haastattelussa. Saksa on sanonut boikotoivansa useita epävirallisia ministerikokouksia Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella, koska Suomi ei aio tarjota niissä saksan tulkkausta.

EU:n käytäntö on kääntää epävirallisissa kokouksissa englanniksi, ranskaksi ja puheenjohtajamaan kieleksi. Virallisissa kokouksissa tulkkaus on kaikilla kielillä. Boutros-Ghalin mukaan ranskankielisten maiden järjestön tulisi edistää monikielistä maailmaa, eikä pelkästään puolustaa ranskan kielen asemaa englannin valta-asemaa vastaan.

Boutros-Ghalista, joka oli aiemmin YK:n pääsihteeri, tuli ranskankielisten maiden järjestön pääsihteeri kaksi vuotta sitten. Järjestöön kuuluu 47 maata ja kaksi maakuntaa Kanadasta. Sen jäseninä on useita maita, joissa ranska ei ole ykköskielen tai virallisen kielen asemassa. Puolan, Albanian ja Makedonian on määrä liittyä järjestöön syyskuussa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.