Mainos

Boutros-Ghali haluaa jatkaa

YK:n pääsihteeri Boutros Boutros-Ghali sanoi tänään toivovansa, että Yhdysvallat vielä muuttaisi kantaansa ja tukisi hänen valintaansa toiselle viisivuotiskaudelle. Yhdysvaltalainen virkailija kertoi aiemmin tänään, ettei Yhdysvallat halua Boutros-Ghalin jatkavan virassaan toista kautta vaan se haluaa tehtävään "uudistusmielisemmän" ehdokkaan. Yhdysvalloilla ei kuitenkaan virkailijan mukaan ole vielä omaa suosikkia pääsihteerin tehtävään.

-Toivon yhä, että Yhdysvallat muuttaa kantaansa, Boutros-Ghali sanoi tänään Bonnissa keskusteltuaan Saksan parlamentin ulkoasianvaliokunnan kanssa. Hän totesi, että valintaan on aikaa vielä puoli vuotta.

Saksan ulkoministerin Klaus Kinkelin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, tukeeko Saksa Boutros-Ghalin uudelleenvalintaa. Boutros-Ghalin edustaja ilmoitti myöhään eilen hänen olevan valmis jatkavan tehtävässään vielä toisen kauden.

Boutros-Ghali täyttää marraskuussa 74 vuotta. Kun hänet viisi vuotta sitten valittiin virkaansa ensimmäisenä Afrikan mantereen edustajana, hän sanoi aikovansa olla pääsihteerinä vain yhden kauden. Sittemmin hän on kuitenkin antanut vihjeitä siitä, että saattaa muuttaa mielensä. Varsinkin

Yhdysvaltain ja Englannin lehdistö sekä erään amerikkalaispoliitikot ovat viime aikoina vaatineet Boutros-Ghalia kertomaan aikeistaan, jotta muut ehdokkaat voisivat tarvittaessa astua esiin. YK:n seuraava pääsihteeri on valittava tämän vuoden loppuun mennessä. Päätöksen tekee YK:n yleiskokous turvallisuusneuvoston suosituksesta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.