Bouillabaisse ja Crêpes Suzette
Bouillabaisse
- 3 siikafileetä
- 400 g lohifileetä
- 1 dl kuorittuja katkarapuja
- 0,5 kg sinisimpukoita
- 1 sipuli
- 1 fenkoli
- 1 porkkana
- 2 varsisellerin vartta
- 0,5 l kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
- 1 maustekimppu (2 laakerinlehteä, persiljaa, timjamia, valko- ja mustapippuria)
- ripaus sahramia
- suolaa
- pippuria
- öljyä
Valmista ensin liemi. Kuori ja pilko sipuli ja porkkana reiluiksi lohkoiksi. Pilko myös selleri ja fenkoli. Kuullota vihanneksia hetki kasarissa tilkassa öljyä. Lisää sitten valkoviini, kalaliemi, sahrami ja maustekimppu. Halkaise säilyketomaatit ja lisää ne liemineen keitokseen. Anna kiehua hiljakseen puolisen tuntia ja mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista simpukat ja lisää ne kiehuvaan liemeen. Pilko kalat reiluiksi paloiksi ja lisää liemeen. Anna kiehahtaa ja lepuuta kannen alla hetki, niin kalat kypsyvät. Lisää viimeiseksi katkaravut ja anna hautua hetki. Siivilöi liemi. tarjoa kalat ja kasvikset syvältä lautaselta tai kulhosta ja tarjoile liemi erikseen. Lisäkkeenä voit tarjota aiolia ja rapeakuorista leipää.
Aioli (pikaversio)
- 1 dl majoneesia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 sitruunan mehu
Murskaa valkosipulin kynnet ja hienonna ne. Sekoita kaikki aineet ja tajoile.
Crêpes Suzette
- 250 g vehnäjauhoja
- 0,5 l maitoa
- 4 kananmunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- 75 g voita
- 1 appelsiini
- 75 g sokeria
- 4 cl konjakkia
- 4 cl cointreauta
Krepit:
Sekoita munat, öljy ja vehnäjauhot keskenään ja lisää suola. Vatkaa vispilällä maito ohuena nauhana joukkoon. Taikinan tulee olla tasaista ja juoksevaa. Anna taikinan turvota pari tuntia. Paista taikinasta ohuita, pitsireunaisia ohukaisia ja käännä ne neljään osaan. Nosta syrjään odottamaan.
Suzette:
Pese appelsiini huolellisesti ja kuori pintakerros ohuelti esimerkiksi kuorimaveitsellä. Kuumenna iso laakea paistinpannu. Sulata voi pannussa ja lisää appelsiinin kuoret. Hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää sitten sokeri ja anna sen sulaa. Lado ohukaiset pannuun. Kääntele ohukaisia sokeri-voiseoksessa miedolla lämmöllä paistaen, kunnes sokeri on sulanut kunnolla ja ohukaiset ovat kuumia. Kaada konjakki ja cointreau pannuun ja sytytä alkoholi tuleen varovasti. Anna alkoholin palaa ja valele ohukaisia pannussa olevalla liemellä. Tarjoile heti.
Reseptit: Sami Hiltunen
Uusimmat
-
13:39
Suora Ex on Next -vaaliväittely kello 14: Onko Trump Yhdysvaltojen demokratian pelastaja vai tuhoaja?
-
13:39
SAK:lta ei lakkoilmoituksia
-
13:20
Poliisi varoittaa vaarallisesta ilmiöstä espoolaisissa parkkihalleissa
-
13:17
SM-liigan kriisiseuralta yllätysveto – tässä on uusi päävalmentaja
-
13:15
Salkkareissa kissatappelu: "Avaa nyt jo silmät"
-
13:04
Suora lähetys: Näin hallitus kiristää maahanmuuttoa
-
13:03
Syyte: Humalaisen työntäminen veteen aiheutti keuhkokuumeen ja kuoleman – tönijälle vaaditaan vankeutta
-
13:00
Kehonrakennuksen Suomen mestari kärähti dopinglastista – Tulli löysi testosteronilähetyksen
-
12:45
Poliisi pelasti variksen uhriksi joutuneen siilin Helsingissä – tämä on piikikkään vointi nyt
-
12:43
Mika Aaltola lähtee eurovaaleihin kokoomuksen listoilta
-
12:29
Ilves nappasi Sportin tehohyökkääjän
-
12:28
Kylmää vappua toivoville hyviä uutisia – muille ei niinkään
-
12:23
Ukrainan pääministeri varoittaa kolmannesta maailmansodasta
-
12:22
Antti Kaikkonen lähtee keskustan puheenjohtajakisaan
-
12:11
Kiinniotto Saksassa – kaksikon epäillään vakoilleen Venäjälle
-
12:01
Entinen ministeri Anne-Mari Virolainen Lääketeollisuuden toimitusjohtajaksi
-
11:58
Poliisi osallistui katalan verkkorikospalvelun kaatamiseen: Suomessa satoja uhreja
-
11:56
"Kaurakuningas" JP Kukkosta syytetään rattijuopumuksesta – "Hävettää aika tavalla"
-
11:50
Nuori isä pahoinpiteli pikkuvauvansa törkeästi pudottamalla ja ravistelemalla – kolmekuukautiselle erittäin vakavat vammat
-
11:27
Mikä sinut saisi lenkkipolulle? Tutkimus selvitti, millainen palkkio motivoi
-
Lataa lisää