Bottas taipui viidenneksi - Hamilton lisäsi MM-johtoaan

Valtteri Bottas joutui tyytymään viidenteen sijaan formula ykkösten Yhdysvaltojen GP:ssä. Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi 13:nneksi.

Kilpailun voitti Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton, joka kasvatti MM-johtonsa 24 pisteeseen ennen tallikaveriaan Nico Rosbergia, joka sijoittui Austinin radalla toiseksi 4,3 sekuntia Hamiltonille hävinneenä. Rosberg lähti matkaan paalupaikalta, mutta 24. kierroksella Hamilton suoritti ohituksen ahdistamalla Rosbergin hieman leveäksi mutkassa. Kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua. Jo nyt on varmaa, että mestaruustaiston ratkaisu venyy kauden päätöskisaan Abu Dhabiin, jossa jaetaan tuplapisteet. MM-taistossa ovat mukana enää Hamilton ja Rosberg.

Kolmannesta ruudusta matkaan lähtenyt Bottas putosi heti startissa tallikaverinsa Felipe Massan taakse. Lisää takapakki tuli ensimmäisellä varikkokäynnillä, jonka yhteydessä Red Bullin Daniel Ricciardo onnistui nousemaan suomalaisen edelle. Ricciardo ylsi Mercedes-kuljettajien seuraksi palkintopallille ohitettuaan Massan toisten varikkokäyntien yhteydessä. Bottas hävisi Hamiltonille 31 sekuntia.

Kisan alussa radalla kävi turva-auto, kun Sergio Perez kolaroi ensin Räikkösen Ferrarin perään ja sen jälkeen Adrian Sutilin Sauberiin. Perez ja Sutil keskeyttivät kolaroinnin seurauksena. 13:nneksi sijoittunut Räikkönen joutui käymään kilpailun aikana kolme kertaa varikolla jääden yli kierroksen päähän kärjestä. Räikkösen tallikaveri Fernando Alonso ajoi kuudenneksi.

USA:n GP:n lopputulokset: