Bottas "brutaalin liikkeen" kohteena – keräsi pomoltaan kehuja jopa voiton vieneestä hetkestä

Daniel Ricciardon voiton Kiinan GP:ssä varmistanut ohitus Valtteri Bottaksesta oli turhan riskialtis, Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff arvioi.

Video: Ricciardo ohittaa Bottaksen rohkealla liikkeellä Kiinan GP:ssä.

Bottas ajoi sunnuntaina loistavan kisan, ja oli matkalla voittoon, kunnes turva-autosta hyötynyt Ricciardo sai Red Bullinsa huippuvauhtiin tuoreempien ja pehmeämpien renkaiden ansiosta.

Ricciardo ohitti matkalla voittoon Kimi Räikkösen, Lewis Hamiltonin, Sebastian Vettelin ja lopulta Mersu-kuski Bottaksen 12 kierrosta ennen maalia.

Wolff arvosti aussikuljettajan loistokisan korkealle, mutta Bottas-ohituksesta hän jakoi hieman kritiikkiä.

– Liike Valtteria vastaan oli hieman...brutaali. Mutta se toimi. Hän pakotti Valtterin auttamaan häntä, välttämään kolarin. Mutta se on kilvanajoa, hieno juttu.

Wolffin mielestä Bottaksen suoritus oli ainoa positiivinen asia Mercedekselle koko kisassa. Toinen Mersu-tähti Hamilton oli kisassa "vasta" neljäs.

– Se oli todella upea suoritus Valtterilta. Ei virheitä. Hän oli epäonninen turva-auton kanssa. Jopa Ricciardon ohituksessa, jos Valtteri ei olisi antanut hänelle tilaa viime hetkellä, Ricciardo olisi taklannut hänet ulos kisasta. Valtteri oli siis koko kisan ainoa kuski, joka ei tehnyt virheitä, Wolff ylisti.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Azerbaidzhanissa. Bottas on MM-sarjassa kolmantena, 14 pinnaa Vetteliä perässä.

Lähteet: skysports.com, motorsport.com

Lue myös:

    Uusimmat