Mainos

Bottaksen varottava Mercedeksen vaatimustason kääntöpuolta – "On matkalla maailmanmestariksi"

6:00

Valtteri Bottakselle Brasilian GP:n voiton menettäminen upean aika-ajosuorituksen jälkeen oli toki pettymys, mutta C Moren asiantuntijatiimi muistuttaa, ettei Mercedes-kuski saa liikaa jäädä pyörimään negatiivisiin tunteisiin.

Williamsin vuosina jokainen palkintopallisijoitus oli juhlan aihe, mutta mestaritalli Mercedekselle noustuaan Bottas on kohdannut menestyksen myötä uuden tilanteen: jos voittoa ei tule, tiimi pakkaa tavaransa ja poistuu vähin äänin kisapaikalta.

C Moren asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen pohtivat studiossa Bottaksen itsekritiikkiä kisan jälkeen.

– Mielestäni Valtteri ei saisi jäädä liian kriittiseksi itselleen. Kuitenkin paalupaikka ja kakkostila, niin ei se nyt ihan fiasko ole, Vilander muistuttaa.

– Talli on voittanut tällä kaudella sen, mitä piti voittaa, ja Valtterin panos on ollut siinä todella tärkeä. Maailmanmestaruus meni tallikaverille, ja nyt hän tietää, mitä se vaatii, kun mestaruus voitetaan. Työnteko jatkuu, ja Valtteri on matkalla maailmanmestariksi, Vilander jatkaa.

Oikarisen mukaan pettymykseen on toki syynsä, kun paalupaikka ei realisoidu voitoksi, mutta asia pitää pystyä käsittelemään oikeassa valossa.

– Tässä hetkessä, kun kisa on ohi, siitä saa olla vähän pettynyt, mutta Toni on siinä ihan oikeassa, että tilanne pitää nollata nopeasti. Ei saa jäädä jumiin siihen ja vellomaan huonoon olotilaan, Oikarinen toteaa.

– Onnistumisistakin pitää iloita. Jos Mercedeksen kaltaiselle tiimille ei ole kakkos- ja kolmostiloilla enää mitään merkitystä, niin siinä on aina vaaran elementit. Jos voitto on itsestäänselvyys, niin se on huono juttu. Minä olen ollut sellaisessa tilanteessa myös, että kakkos-kolmostilojen jälkeen vain pakataan kamat ja kaikki lähtevät eri suuntiin. Se ei ole hyvä merkki eikä kanna kauhean pitkälle, Vilander lisää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.