Bottas vastasi villiin teoriaan – "Voitit, koska olit niin vihainen kakkoskuskin leimasta"

Valtteri Bottas vakuutti, että hänen voittonsa Venäjän GP:ssä ei kummunnut vihasta tai ylimääräisestä näyttämisenhalusta.

Kauden ensimmäisen kolmen kilpailun jälkeen Bottaksen ja Kimi Räikkösen asemaa talleissaan pidettiin monen F1-toimittajan silmissä selvänä: suomalaiset luisuvat tukimiesten rooliin, kun Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel käyvät MM-taistelua.

Etenkin Bahrainin kisa, jossa Bottasta pyydettiin kahdesti antamaan tietä Hamiltonille, nosti spekulaatiot esiin. Venäläistoimittaja Kiril Zaitsev esitti Bottakselle eilisen kisan jälkeen teorian.

– Kerro olenko oikeassa vai väärässä. Luulen, että voitit, koska olit vihainen kaikista näistä kysymyksistä, että millaista on olla kakkonen tallissa ja niin edelleen. Olit niin vihainen, että voitit ja nyt olet ykkönen, eikö?

Bottas istui voittajan paikalla Vettelin ja Räikkösen välissä ja antoi vastauksensa.

– En usko, että se oli syy menestykseen tänä viikonloppuna. Hyvä teoria, mutta ei mielestäni oikea. Se ei oikein merkitse mitään autossa, jos olet vihainen tai et ole, joka tapauksessa sitä tekee parhaansa. Kun ajan, siinä ei ole paljon tilaa tunteille. Minä yritän vain saada kaiken kohdalleen ja osua jokaisen kierroksen, joka mutkan täydellisesti, Bottas sanoi.

– Kaikki kysymykset ja spekulaatiot kakkoskuskista ja muusta, ei se horjuta minua. Ei sillä ole väliä, hän totesi viileästi.

Totuus Sotshista on se, että Bottas oli tallikaveriaan Hamiltonia nopeampi jokaisessa ajosessiossa: kaikissa kolmessa harjoituksessa, aika-ajossa ja kisassa. Kilpailussa taakse jäivät myös kaikki muut.



Lue myös:

    Uusimmat