Mainos

Botswana saattaa antaa Tsvangiraille poliittisen turvapaikan

Botswana saattaa tarjota Zimbabwen oppositiojohtaja Morgan Tsvangiraille poliittisen turvapaikan, josta käsin hän voisi johtaa vastarintaliikettä.

Botswanan ulkoministeri Phandu Skelemani sanoi keskiviikkona BBC:n haastattelussa, että Tsvangirai voisi saada hänen maastaan turvapaikan, mikäli Tsvangirain ja Zimbabwen presidenttinä itseään pitävän Robert Mugaben väliset vallanjakoneuvottelut kariutuvat.

Ministeri totesi, ettei Tsvangirain sallittaisi käyttää Botswanaa sotilaallisen hyökkäyksen tukikohtana, mutta hän saattaisi voida johtaa maasta käsin demokraattista vastarintaa.

Zimbabwe ajautui poliittiseen umpikujaan kesäkuun lopulla pidettyjen vaalien jälkeen. Pitkään vallassa ollut Robert Mugabe oli vaalien toisella kierroksella ainoa ehdokas, sillä ensimmäisen kierroksen voittanut Tsvangirai oli vetäytynyt vaaleista puolueensa kannattajiin kohdistuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi.

Mugabe ja Tsvangirai ovat neuvotelleet yhteishallituksen muodostamisesta heinäkuun lopulta lähtien, mutta lopullista sopua ei ole vieläkään syntynyt.

Suurin osa Afrikan valtionjohtajista on pidättäytynyt arvostelemasta Mugabea, mutta Botswanan presidentti Ian Khama on moittinut kesäkuun vaaleja avoimesti.

Botswana ja Zimbabwe ovat naapurimaita eteläisessä Afrikassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.