Mainos

Botoxista tuli nuorten ilmiö?

Botox on yhä suositumpaa yhdysvaltalaisten nuorten keskuudessa. Tätä mieltä on Beverly Hilssissä toimiva plastiikkakirurgi Glenn Vallecillos, joka on huomannut ilmiön omalla klinikallaan. Myös tilastot puhuvat puolestaan, limelife.com raportoi.

Vaikka tuntuu uskomattomalta, että nuoret ja kauniit haluavat korjailla kasvojaan, tilastot kertovat, että kauneuskirurgille meneminen on yhä suositumpaa nuorten keskuudessa. Plastiikkakirurgi Glenn Vallecillos on nähnyt, että yhä useampi nuori haluaa ottaa itselleen Botoxia.

- Teemme paljon Botox-hoitoja, ja meillä käy ehdottomasti enemmän nuorempia ihmisiä. Sanoisin, että 30 prosenttia asiakkaistani ovat 20-25-vuotiaita ja noin 5-8 prosenttia on alle 20. Trendi on, että yhä nuoremmat tulevat meille, hän kertoo.

Myös tilastot kertovat karua kieltä. Vuonna 2009 America Society for Aesthetic Plastic Surgery raportoi, että 18-vuotiaille tai sitä nuoremmille oli tehty 12,110 Botox- tai Dysport-hoitoa. Vuonna 2008 luku oli 8,194. American Society of Plastic Surgeonsin luvut olivat melkein vastaavia. Heidän mukaansa 13-19-vuotiaille oli tehty vuonna 2009 11,889 Botox- tai Dysport-hoitoa. Luku oli suurentunut kahdella prosentilla vuodesta 2008.

Nuoret voivat tulla klinikalle, koska heidän ystävänsä tekevät niin. Eräs kirurgi ihmettelee, että klinikalla saattaa vierailla myös lapsia, jotka seuraavat äitiensä toimenpiteitä ja haluavat tämän jälkeen itselleenkin Botoxia. Kirurgi muistuttaa, että vaikka Botox on suosittua, lapsille aine ei sovi. "He voivat katua sitä myöhemmin", kirurgi muistuttaa.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: limelife.com

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.