Mainos

Bothalle uusi haaste

Etelä-Afrikan totuuskomissio esittää entiselle presidentille P.W. Bothalle uuden haasteen saapua komission kuultavaksi, kertoi komission puheenjohtaja arkkipiispa Desmond Tutu tänään. Aiemmin Tutu oli kertonut, että Botha joutuisi syytteeseen, koska ei ollut saapunut antamaan todistajanlausuntoa komissiolle.

Myöhemmin Tutu myönsi, että Bothalle jo lähetetty haaste oli ollut puutteellinen. Siksi hänelle lähetetään uusi haaste, mutta syytettä Bothaa vastaan ei vielä tässä vaiheessa nosteta. Bothan on määrä kertoa komissiolle valtion turvallisuusneuvoston toiminnasta 1980-luvulla. Botha johti neuvostoa toimiessaan Etelä-Afrikan presidenttinä. Totuus- ja sovintokomissio selvittelee Etelä-Afrikan rotusortokaudella tapahtuneita rikoksia.

Komission kuultavana on ollut muun muassa Etelä-Afrikan presidentin Nelson Mandelan entinen vaimo Winnie Madikizela-Mandela, jota vastaan on esitetty murha- ja pahoinpitelysyytöksiä. Mikäli Botha, 81, ei saavu komission kuultavaksi, hänet saatetaan tuomita kahdeksi vuodeksi vankeuteen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.