Mainos

Bostonin suomalaismaratoonari: Miksi juuri tämä maraton?

Bostonin maratonille on osallistunut 17 suomalaismaratoonaria, joista kahdeksan on tavoitettu. Heistä yksi on Mika Liitola, joka ehti juosta maratonin ennen kuin pommit räjähtivät maaliviivan tuntumassa.

– Räjähdykset tapahtuivat silloin, kun olimme matkalla kisapaikalta hotelliin, Liitola kertoo Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

Suomalaisjuoksijoiden hotelli sijaitsee muutaman kilometrin päässä maalialueelta. Kaikki saivat tiedon tapahtuneesta saavuttuaan hotellille. Liitolan mukaan Boston ei ole kuitenkaan sekasorron vallassa.

– Kaduilla näyttää suhteellisen normaalilta. Televisiosta näkee, että maalialueella on edelleen loukkaantuneiden hoito täydessä käynnissä. Alueella on muutenkin erikoisjärjestelyjä, kuvailee Liitola. – Metroliikenne on laitettu osittain kiinni. Puhelinyhteydet ovat kunnossa, mikä on ollut helpottavaa, koska ymmärrettävästi Suomen päästä on tullut aikamoinen määrä kyselyjä.

Juoksijoiden keskuudessa kummastusta ja järkytystä aiheuttaa se, miksi terroriteon kohteeksi on valikoitunut juuri Bostonin maraton.

– Kyseessä ei ole kuitenkaan poliittisesti latautunut tilaisuus. Tämä on kaikista maratoneista parhaiten järjestetty tapahtuma, jossa oli hyvä tunnelma. Ihmiset kannustivat iloisesti reitin varrella juoksijoita. Tuntuu järkyttävältä, että isku tehtiin tätä tapahtumaa vastaan, Mika Liitola sanoo.

Kaksi pommia räjähti Bostonin maratonin maalialueella eilen illalla Suomen aikaa. Kuolleita on ainakin kolme, joista yksi on 8-vuotias. Yli 140 on haavoittunut, osa vakavasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.