Mainos

Bostonin pommi-iskusta epäilty sanoo olevansa syytön

Huhtikuisista Bostonin maratonin pommi-iskuista syytetty Dzhohar Tsarnajev kiistää syyllisyytensä.

Hän oli ensi kertaa oikeuden edessä Bostonissa vastaamassa häntä vastaan nostettuihin syytteisiin myöhään illalla Suomen aikaa. Lyhyen käsittelyn aikana hän sanoi olevansa syytön jokaiseen syytekohtaan.

19-vuotiasta Tsarnajevia syytetään kolmestakymmenestä rikoksesta, joista 17:stä hänet voidaan tuomita kuolemaan. Häntä syytetään murhien lisäksi myös joukkotuhoaseen käytöstä.

Paikalla oli paljon uteliaita, jotka halusivat nähdä, miltä takaa-ajon aikana vakavasti haavoittunut 19-vuotias nuorukainen näytti.

Dzhohar saapui saliin kahleissa, käsiraudoissa ja oranssissa vankihaalarissa. Oikeussaliin oli varattu runsaasti paikkoja iskuissa haavoittuneille ja heidän omaisilleen. Istuntoa ympäröivät tiukat turvatoimet.

Tshetsheenitaustaisen Tsarnajevin epäillään asettaneen isoveljensä kanssa pommit Bostonin maratonin maaliviivan tuntumaan huhtikuussa. Iskussa kuoli kolme ihmistä ja 264 loukkaantui.

Dzhoharin veli TamerlanTsarnajev kuoli, kun veljesten neljä päivää kestänyt pakomatka päättyi tulitaisteluun poliisin kanssa Bostonin lähiössä.

(MTV3 - Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.