Mainos

Bosnian serbijohtajat sopuun

Bosnian keskenään kiistelleet serbijohtajat ovat sopineet erimielisyytensä , kertoo uutistoimisto Tanjug. Serbitasavallan presidentti Biljana Plavsic ja Bosnian kolmihenkisen presidenttineuvoston serbijäsen Momcilo Krajisnik pääsivät sopuun neuvotteluissa, joihin osallistui myös Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic.

Plavsic ja Krajisnik ilmoittivat Belgradissa käytyjen neuvottelujen jälkeen päässeensä yhteisymmärrykseen Daytonin rauhansopimuksen toteuttamisesta.

Plavsicin on aiemmin syyttänyt Milosevicia rauhansopimuksen toteutumisen estämisestä, koska tämä on antanut Bosnian serbien välisessä valtataistelussa tukensa kovan linjan serbeille.

Valtataistelu on jakanut Bosnian serbitasavallan kahteen osaan niin, että Plavsic hallitsee alueen luoteisosaa ja entistä presidenttiä Radovan Karadzicia tukevat kovan linjan serbit suurinta osaa serbitasavallan itäosasta.

Kovaa linjaa edustava Krajisnik sanoi tänään kroatialaisessa sanomalehdessä, että ellei valtataistelu pian ratkea demokraattisin keinoin, se on ratkaistava väkivalloin.

Vaaleista sovittiin

Plavsic ja Krajisnik sopivat myös, että Bosnian serbitasavallassa pidetään parlamenttivaalit 15. marraskuuta ja presidentinvaalit 7. joulukuuta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.