Mainos

Bosnian serbien ulkoministeri erosi

Kansainvälinen yhteisö on jälleen arvostellut Bosnian serbitasavaltaa haluttomuudesta auttaa sotarikosepäiltyjen jäljittämisessä. Arvostelu johti tänään ulkoministerin eroon.

Bosnian serbitasavallan ulkoministeri Mladen Ivanic erosi virastaan sen jälkeen, kun kansainvälinen yhteisö oli jälleen ilmaissut paheksuntansa yhteistyön puutteesta sotarikosepäiltyjen jäljittämisessä. Nimettömänä esiintynyt viranomainen kertoi erosta uutistoimisto AFP:lle.

Eilen virkansa jätti serbien pääministeri Dragan Mikerevic virastaan. Päivää aiemmin Bosnia-Hertsegovinan rauhansopimuksen toteutusta valvova Paddy Ashdown oli erottanut yhdeksän serbihallinnon viranomaista. Erotettujen, joista kuusi on poliiseja, epäillään avustaneen sotarikoksista syytettyjä välttämään pidätyksiä.

Bosnia-Hertsegovinan liittovaltio koostuu muslimien ja kroaattien federaatiosta sekä serbitasavallasta. Serbitasavaltaa on toistuvasti syytetty haluttomuudesta etsiä ja pidättää vuosien 1992-95 sisällissodan aikana tehdyistä sotarikoksista syytettyjä serbejä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.