Mainos

Bosnian ja Kroatian johtajat neuvottelivat yhteistyöstä

Bosnian ja Kroatian johtajat lupasivat tänään kunnioittaa kaikkien sisällissodan aikaisten pakolaisten oikeutta palata takaisin synnyinseuduilleen.

Bosnian presidenttineuvoston puheenjohtaja Alija Izetbegovic ja Kroatian presidentti Franjo Tudjman neuvottelivat Splitissä Kroatian rannikolla Bosnian muslimien ja kroaattien muodostaman liittovaltion vahvistamisesta ja maiden välisestä yhteistyöstä. Neuvotteluihin liittyivät myöhemmin myös Yhdysvaltain erikoislähettiläs Richard Holbrooke ja maan Bosnian-lähettiläs Robert Gelbard.

Saksa aikoo jäädyttää apuaan Bosniaan

Saksa ilmoitti eilen, että se aikoo jäädyttää Bosnian Jajcen alueen jälleenrakentamiseksi tarkoitettua apuaan noin kolmen miljoonan Suomen markan edestä. Uhkauksen takana ovat viikonvaihteessa alueella sattuneet yhteenotot kroaattien ja muslimien välillä.

Sadat muslimit ovat useiden viikkojen ajan yrittäneet palata entisiin koteihinsa Bosnian keskiosissa sijaitsevalla Jajcen alueella. Palaajat ovat kuitenkin joutuneet pakenemaan alueella nykyisin asuvien kroaattien hyökkäysten vuoksi. Viikonvaihteen yhteenotoissa menehtyi yksi ihminen ja lisäksi neljä rakennusta poltettiin.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.