Mainos

Bosniaan lähtevien rauhanturvaajien koulutus alkaa

Bosnia-Hertsegovinaan lähtevien rauhanturvaajien koulutus alkaa Porin Prikaatissa maanantaina.

Suomi valmistautuu lähettämään EU:n kriisinhallintaoperaatioon noin 230 hengen vahvuisen osaston. Noin 200 rauhanturvaajaa lähtee Bosniaan varsinaisiin operatiivisiin tehtäviin ja noin 30 henkilöä tukikohdan vastaanotto- ja kunnostustehtäviin. Lähtijöistä yli kaksisataa on vapaaehtoisia reserviläisiä, loput palkattua henkilökuntaa.

EU aloittaa joulukuussa Bosniassa Althea-rauhanturvaoperaation, joka ottaa vastuulleen Naton SFOR-operaation tehtävät. YK:n mandaatille perustuva Althea on merkittävin Euroopan unionin tähän asti johtamista sotilaallisista kriisinhallintaoperaatioista. Altheaan osallistuu kaikkiaan noin 7000 rauhanturvaajaa.

Suomalaiset on määrä sijoittaa monikansallisen operaation pohjoiseen osastoon, jonka vahvuus on 1200 henkeä. Suomelle on kaavailtu myös pohjoisen osaston johtovastuuta kesään 2005 asti.

Suomi lähettää alueelle viestijärjestelmän, henkilöstöä yhteys- ja tarkkailukomppanioihin, lääkintäryhmän, pioneeriryhmän sekä huoltoelimen. Joukot perustetaan Porin Prikaatissa Säkylässä.

Koulutusta annetaan sen lisäksi Viestirykmentissä Riihimäellä ja Puolustusvoimien Kansainvälisessä Keskuksessa Niinisalossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.