Mainos

Bosnia-Hertsegovinan Serbitasavallan hallitus pyysi anteeksi Srebrenican joukkomurhaa

Bosnia-Hertsegovinan serbijohtajat kieltäytyivät vuosikausia tunnustamasta Srebrenican verilöylyn laajuutta.

Bosnia-Hertsegovinan liittovaltioon kuuluvan Serbitasavallan hallitus on pyytänyt anteeksi Bosnia-Hertsegovinan muslimeilta ja kroaateilta veritekoja Bosnian sodassa 1992-95. Hallitus myös tuomitsi voimakkaasti kaikki ne, jotka olivat osallisia sotarikoksiin.

- Bosnia-Hertsegovinan Serbitasavalta aikoo yhteistyössä Bosnia-Hertsegovinan keskushallituksen ja kansainvälisen yhteisön kanssa ponnistella sen puolesta, että sotarikoksiin ja erityisesti Srebrenicassa tehtyyn joukkomurhaan syyllistyneet saadaan oikeuden eteen, sanottiin hallituksen lausunnossa.

YK:n alainen kansainvälinen tuomioistuin päätti alkuviikosta, ettei Serbia ole valtiona vastuussa kansanmurhasta Srebrenicassa vuonna 1995. Sen sijaan Serbia laiminlöi oikeuden mukaan velvollisuutensa estää kansanmurha Bosniassa vuosina 1992-1995 käydyn sodan aikana.

Päätöksen jälkeen syytä on ryhdytty vierittämään Bosnia-Hertsegovinan Serbitasavallan hallituksen niskoille.

Bosnia-Hertsegovinan serbijohtajat kieltäytyivät vuosikausia tunnustamasta Srebrenican verilöylyn laajuutta. Kansainvälisen painostuksen alla he myönsivät 2004, että Bosnian serbijoukot tappoivat muslimimiehiä ja -poikia Srebrenicassa ja että joukot yrittivät salailla tekoaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.