Mainos

Bosnia-Hertsegovinaan menevä apu epäonnistunut, kertoo Ruotsin radio

Euroopan unionin tilintarkastajien mukaan unionin Bosnia-Hertsegovinaan suuntautuva apuohjelma on onnistunut erittäin huonosti.

Ruotsin radion Eko-ajankohtaistoimituksen ohjelma kertoi, että EU:n tilintarkastajien mukaan EU:n avustustyöntekijöiden tiedot paikallisista oloista ovat olleet puutteellisia. Useat alihankkijoiden kanssa solmitut sopimukset on purettu hankkeiden puutteellisen valmistelun takia, radio kertoi. Lisäksi EU-apua on tilintarkastajien mukaan ripoteltu liian moneen projektiin. Tilintarkastajat kiinnittivät huomionsa erityisesti siihen, että vain muutama prosentti EU:n apuohjelman piiriin kuuluvista sodan tuhoamista asunnoista on kunnostettu - vaikka asuntojen korjaaminen on nimenomaan asetettu yhdeksi päätavoitteeksi.

Eko-toimitus mainitsi maanantain ohjelmassaan esimerkkinä Gorazden kaupungin, missä piti korjata 400 asuntoa 20 miljoonan kruunun (13,6 miljoonan markan) rahoituksen turvin. Lopulta vain 42 asuntoa valmistui ja saksalainen rakennusfirma hävisi paikalta lähes kolme miljoonaa markkaa mukanaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.