Mainos

Bosnia-edustaja vaihtui

Uuden Bosnia-edustajan mukaan hänen tärkeimpinä tavoitteinaan on saada aikaan yhteistyösopimus EU:n kanssa sekä saada Bosnia mukaan Naton rauhankumppanuusohjelmaan.

Kansainvälisen yhteisön uusi Bosnia-edustaja Christian Schwarz-Schilling kehottaa Bosnia-Hertsegovinan asukkaita auttamaan uuden eurooppalaisen tulevaisuuden rakentamisessa maalle. Saksalainen Schwarz-Schilling otti Bosnia-edustajan tehtävät vastaan Sarajevossa edeltäjältään Paddy Ashdownilta.

Bosnia-edustaja vaihtui kaksi kuukautta sen jälkeen kun Euroopan unioni aloitti Bosnian kanssa lähentymisneuvottelut. Schwartz-Schillingin mukaan hänen tärkeimpinä tavoitteinaan on saada aikaan yhteistyösopimus EU:n kanssa sekä saada Bosnia mukaan Naton rauhankumppanuusohjelmaan.

Schwarz-Schilling on viides henkilö korkean edustajan tehtävässä Daytonin rauhansopimuksen solmimisen jälkeen. Korkean edustajan tehtävänä on ollut valvoa Bosnian sodan päättäneen rauhansopimuksen toimeenpanoa.

Schwarz-Schilling sanoi pitävänsä mahdollisena, että hän on viran viimeinen haltija, jos tehtävä jatkossa käy tarpeettomaksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.