Mainos

Borneon väkivaltaisuudet leviävät

Viikon jatkuneet etniset väkivaltaisuudet ovat vaatineet jopa 270 kuolonuhria Borneon saaren Indonesialle kuuluvassa osassa.

Borneon poliisin ja paikallisten asukkaiden mukaan levottomuudet ovat tänään levinneet provinssin pääkaupunkiin Palangkarayaan. Indonesian laivasto evakuoi väkivaltaisuuksia pakenevia asukkaita edelleen tänään. Levottomuuksia pakenevat ihmiset taistelivat paikoista täysillä pakolaislaivoilla. Tuhansia ihmisiä on jo kuljetettu pois saarelta. Hallituksen edustajia on lentänyt alueelle selvittämään tilannetta.

Saaren alkuperäisväestön, dajakkien, ja läheiseltä Maduran saarelta tulleiden siirtolaisten väliset yhteenotot puhkesivat viikko sitten Sampitin kaupungissa, joka sijaitsee noin 800 kilometriä Indonesian pääkaupungista Jakartasta koilliseen.

Tänään poliisi riisui dajakkeja aseista. Kymmeniä on pidätetty. Maduralaisia on viikon aikana surmattu joukoittain, ja heidän kotejaan on poltettu. Alueella on usein tapahtunut maakiistoihin liittyviä etnisiä levottomuuksia. Suharton hallintokaudella Indonesiassa pakkosiirrettiin runsaasti ihmisiä taajaan asutuilta alueilta harvemmin asutuille seuduille, kuten maduralaisia Borneolle.
(STT-AP-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.