Mainos

LIVE hetki sitten: Borgin odotettu Suomi-raportti julki

Ruotsin entisen valtiovarainministerin Anders Borgin ja valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajan Juhana Vartiaisen kirjoittama raportti Suomen talouspolitiikan linjauksista julkaistaan tänään.

Raportista järjestetään tiedotustilaisuus kello 8.45 Kesärannassa. MTV Uutiset lähettää tilaisuuden suorana nettisivuillaan

Borgin ja Vartiaisen raportti sisältää mm. Suomen talouden ajankohtaisen tilannekuvan sekä ehdotuksia talouspolitiikan keskeisistä lähivuosien tavoitteista ja tarvittavista toimenpiteistä.

Kaksikko esittelee tiedotustilaisuudessa raporttiaan, lisäksi pääministeri Alexander Stubb kommentoi sitä.

Valtioneuvoston kanslia tilasi raportin Suomen talouden tilasta viime syksynä. Stubb kertoi tuolloin, että Ruotsin entinen valtiovarainministeri Borg otti häneen yhteyttä Ruotsin vaalien jälkeen ja kertoi, ettei ole enää hakeutumassa mihinkään poliittisiin tehtäviin.

"Suurena Suomen ystävänä" hän tarjoutui tarvittaessa avuksi tai osallistumaan jollain tavalla suomalaiseen talouskeskusteluun.

Raportin tilaamisen jälkeen muun muassa valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) kritisoi raportin tilaamista Borgilta. Hän katsoi, että Suomella olisi kotimaisiakin asiantuntijoita, joilta raportti lähitulevaisuuden talouspolitiikasta olisi ollut järkevä tilata.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.