Mainos

Borealis keskittyy raaka-aineisiin

Borealis-konserni myy Borealis Industrier AB:n maailman johtavalle autoteollisuuden osien valmistajalle Lear Corporationille. Kaupasta on tehty aiesopimus, joka julkistettiin tänään. Lopullista sopimusta odotetaan parin seuraavan viikon kuluessa.

Borealis pyrkii luovuttamaan yrityksen kokonaan Learille vuoden loppuun mennessä, konsernitiedotus Kööpenhaminasta kertoi. Runsaan miljardin Suomen markan liikevaihtoa tekevän yrityksen myynti on Borealikselle rönsyjen karsimista. Se keskittyy tästä eteenpäin raakamateriaalin valmistukseen eli ydinliiketoimintaansa.

Borealis Industrier valmistaa muoviosia Euroopan henkilö- ja kuorma-autoteollisuudelle. Sen pääkonttori on Göteborgissa Ruotsissa, jossa sillä on viisi tehdasta ja 1 800 työntekijää.

Hankinnan myötä Lear saavuttaa strategisen tavoitteensa: valmiuden toimittaa kaikki auton sisäosat. Borealiksen konsernijohtaja Bjarne Mittsin mukaan sopimus on erinomainen kaikkien osapuolten kannalta. Borealis puolestaan etenee kohti strategista tavoitettaan. Se pyrkii keskittymään ydinliiketoimintaansa, polyeteenin ja polypropeenin valmistukseen ja myyntiin.

Vajaan 14 miljardin suuruista liikevaihtoa tekevän Borealis-konsernin omistavat puoliksi Neste Oy ja Statoil. Nesteen tiedotuksen mukaan sen Borealis-osuuden myynnistä ei tässä vaiheessa ole tiedotettavaa. Neuvotteluja on ollut, mutta minkäänlaisia sopimuksia ei ole vielä tehty, Nesteestä kerrottiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.