Mainos

Borealiksen työtaistelu päättyi Porvoossa

Yhteisymmärrys työtaistelutoimien lopettamisesta Borealis Polymers Oy:n Porvoon tehtaalla löytyi torstai-illan neuvotteluissa.

Työntekijöiden ammattiosasto hyväksyi aamulla yhtiön esityksen ja päätti purkaa kaikki työtaistelutoimet mahdollisimman nopeasti.

Eilen puoliltapäivin Borealiksen runsaat sata kunnossapitotyöntekijää lopetti työt vastalauseena yhtiön ilmoitukselle myydä kunnossapitopalvelut ulkopuoliselle yrittäjälle. Myöhemmin iltapäivällä ammattiosasto pysäytti työt myös yhtiön lastaamossa ja pakkaamossa. Työnseisauksen oli määrä loppua klo 23.00.

Eilen ammattiosasto julisti myös toistaiseksi voimassa olevan ylityökiellon. Kaikkiaan työtaistelun piirissä oli Borealiksessa runsaat 500 työntekijää. Lastaus- sekä pakkaustoiminnot aloitettiin jo tänään puoliltapäivin, jolloin pysähdyksissä ollut tavaran ulosvienti alkoi taas toimia.

Yhtiö ilmoitti torstai-illan neuvotteluissa, ettei koneistuspalveluiden ja venttiilikorjauksen aiottua myyntisopimusta toteuteta. Niitä kehitetään yhtiön omana toimintona. Lisäksi ammattiosastolle luvattiin, ettei Borealis suunnittele Porvoon muidenkaan toimintojen ulkoistamista.

Huhuja on ollut liikkeellä mm. materiaalinkäsittelyn ulkoistamisesta. Materiaalinkäsittelyssä työskentelee vajaat 50 työntekijää. Myytäväksi alkuviikossa ilmoitettu kunnossapitopalvelu työllistää viisi henkilöä. Ensi viikolla Borealiksessa on tarkoitus aloittaa jatkokeskustelut luottamuksen lisäämiseksi työntekijöiden ja johdon välillä.
-Täällä on nyt epäluottamus johtoa kohtaan hyvin vahva ja me haluamme nyt keskustella, miten näitä asioita tässä firmassa hoidetaan. Odotimme hiukan pidempää "rauhoitusaikaa" sen jälkeen kun marraskuun alussa päätimme yt-neuvottelut, kertoo työntekijöiden pääluottamusmies Hannu Tuominen.

Viime viikolla Borealis ilmoitti, että se lopettaa 70 työntekijän työsuhteen vuoden sisällä. Ketään ei kuitenkaan suoraan irtisanota.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.