Mainos

Bordellivankilan naiset pelkäävät puhua

Kohu suomalaisvaroin Afganistaniin rakennetun naisvankilan ympärillä jatkuu. Kansainväliset tarkkailijat raportoivat hiljattain muurien sisällä tapahtuneesta prostituutiosta, jota vankilan johto pyöritti.

MTV:n uutiset pääsi sisään Sheberghanin naisvankilaan, jonka vangeista suurin osa on tuomittu aviorikoksesta. Naiset muurien sisällä kieltävät koskaan kuulleensa seksikaupasta.

-Ei täällä mitään prostituutiota ole harjoitettu, ei kukaan ainakaan enää ole tehnyt mitään tällaista työtä. Emme ole nähneet johtajien harjoittavan mitään pahaa, kertoi kymmenen vuoden tuomiota istuva Jamila.

-Olen täälla mieheni takia. Talibaanien aikaan pakenimme Iraniin, mutta mieheni myi minut salakuljettajalle ja syytti sitten minua aviorikoksesta.

Konservatiivisessa afgaaniyhteiskunnassa aviorikoksesta tuomitut naiset jäävät vapauduttuaan yksin. Ulkopuolista tukea on tarjolla vain vähän, ja usein rikoksen aiheuttama häpeä sulkee naisen perheen ulkopuolelle.

-Afganistanissa yhteisöt sattavat hyljeksiä vankilasta päässyttä naista ja uhata häntä väkivallalla tai jopa tapolla, kertoo CCA-kansalaisjärjestön johtaja Sayed Abdul Hamid.

Neljä kuukautta sitten vankilaan tuotu Latifa tarvitsisi apua oikeusprosessa. Hän ei osaa lukea eikä kirjoittaa eikä hän ymmärrä miksi hänet on vangittu. Hän kaipaa lapsiaan.

- Olen pyytänyt nähdä heitä, mutta kukaan ei ole tullut apuuni. Näin lapseni viimeksi vähän ennen kun minut tuotiin tänne.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.