Mainos

Bono hyökkäsi piratismia vastaan

U2-yhtyeen kärkihahmo Bono on hyökännyt musiikin online-jakamista vastaan. Bonon mukaan laiton tiedostojen jako satuttaa musiikin ja elokuvien tekijöitä. Hän syyttää internetin palveluntarjoajia tilanteesta.

- Vuosikymmenen ajan tapahtunut musiikkitiedostojen jako on osoittanut, että tilanne satuttaa musiikin tekijöitä, Bono kirjoitti The New York Timesissa viikonloppuna.

Cnet -verkkosivusto luonnehtii Bonon kommentteja yllättäviksi. Useimmat artistit eivät ole kritisoineet tiedostojen jakoa julkisuudessa, sillä he saattaisivat toimillaan vieraannuttaa fanejaan. Näin kävi mm Metallicalle, kun yhtye nosti oikeusjutun Napsteria vastaan lähes vuosikymmen sitten. Metallican rumpali Lars Ulrich oli äänekäs pahennuksessaan niitä kohtaan, jotka levittivät Metallican musiikkia maksamatta siitä. Yhtyettä kritisoitiin tuolloin voimakkaasti piratismin vastaisesta asenteestaan.

U2:n tapauksessa bändin jäsenet ovat antaneet manageri Paul McGuinnessin hoitaa valituspuolen muutaman vuoden ajan. Viime keväänä Cnetin haastattelussa McGuinnes suututti ilmaisen sisällön käyttäjiä toteamalla, että "ilmainen on hyvän vihollinen". Bonon viimeisimpien kommenttien mukaan online-piratismista hyötyvät eniten "internet-palveluja pyörittävät tahot, joiden paisuneet voitot heijastavat musiikkiteollisuuden tappioita":

Internet-palveluntarjoajien saaminen piratismin vastaiseen taisteluun on tärkeää viihdeyhtiöille. Kriitikoiden mielestä juuri palveluntarjoajat ovat parhaassa asemassa estämään laittoman materiaalin leviämistä. Suurimmat palveluntarjoajat ovat kuitenkin olleet haluttomia ryhtymään tehokkaisiin toimenpiteisiin viihdeyhteisön lobbauksesta huolimatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.