Mainos

Bonnin ilmastokokouksessa vielä kinaa

Bonnin ilmastokokouksen puheenjohtaja, Hollannin ympäristöministeri Jan Pronk sanoo, että kaksi maaryhmää ei vielä ole valmiita hyväksymään hänen eilen esittämäänsä ehdotusta Kioton ilmastopöytäkirjan kompromissipaketista.

Pronk tapasi tänään maaryhmiä, joista muun muassa EU oli valmis hyväksymään ehdotuksen, jos muutkaan eivät ehdota muutoksia. Osa ns. sateenvarjoryhmän maista kuitenkin halusi vielä neuvotella ja esittää "neuvoja" Pronkille. Ryhmään kuuluu EU:n ulkopuolisia teollisuusmaita kuten Yhdysvallat, Japani ja Kanada. Myös kehitysmaiden G77-ryhmä halusi vielä jatkaa neuvotteluja kompromissiesityksestä. Pronkin oli jatkoneuvottelujen jälkeen määrä esitellä uusi ratkaisuehdotus myöhemmin illalla.

Sopu melko todennäköinen

Mikäli muutkin maaryhmät EU:n lisäksi hyväksyvät ehdotuksen, Bonnissa voitaisiin päästä sopuun Kioton ilmastosopimuksen toteuttamisesta jo sunnuntai-iltaan mennessä. Hassi arvioi sopuun pääsyn olevan melko todennäköistä. Kioton sopimus koskee niin sanottujen kasvihuonekaasujen päästöjen leikkausta vuosina 2008-2012. Pronkin ehdotus antaa EU:n näkökulmasta suuria myönnytyksiä muun muassa Kanadalle ja Australialle niin sanottujen hiilinielujen suhteen. EU on kuitenkin tyytyväinen muun muassa osuuteen sopimuksen valvonnasta, jossa mainitaan sopimuksen olevan sitova.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.