Mainos

Bonnierin neuvonantaja: "WSOY saa nyt työrauhan"

Bonnier Books Finlandin neuvonantaja Leena Majander-Reenpää vakuuttaa, että Tammea ja WSOY:tä ei yhdistetä ja WSOY:n kirjailijat sekä henkilökunta saavat nyt työrauhan yli kolme vuotta kestäneen myllerryksen jälkeen.

-Bonnier tekee kaikkensa, jotta WSOY palaa siihen hienoon asemaan, missä se on kirjallisessa maailmassa vuosikaudet ollut. On tärkeää, että kirjailijoilla on sellainen tunne, että he kohtaavat kustantamossaan tuttua, luotettavaa väkeä, joka hoitaa ammattinsa kirjallisuuden eduksi ja kirjailijoiden kannalta mukavalla tavalla, sanoo Majander-Reenpää.

Hänen mukaansa hyvä ilmapiiri on kirjailijoille äärimmäisen tärkeää, kuten kaikilla luovilla aloilla. -Ydinasia on nimenomaan kirjallisuus ja työskentelyolot, joissa kirjailijat voivat keskittyä kirjojen tekemiseen ja saada siihen tukea kustantamolta.

Majander-Reenpää ei halua ryhtyä arvioimaan, millainen isäntä Sanoma on ollut WSOY:lle. -Minä en arvioi Sanomia, enkä tunne sitä. Nyt joka tapauksessa seuraa hyviä asioita.

"Tammi ja WSOY säilyvät erillisinä kustantamoina"

Majander-Reenpään mukaan Tammi ja WSOY säilyvät itsenäisinä kustantamoina. -Bonnierin käytäntö esimerkiksi Ruotsissa on sellainen, että heillä on kymmenkunta erilaista kustantamoa, jotka toimivat itsenäisesti omilla nimillään ja omalla vastuullaan, hän muistuttaa.

-Kirjallisuuteen täytyy olla monta porttia, joiden kautta kirjailijat voivat tulla markkinoille. Heidän täytyy löytää se kustantamo, joka sopii juuri heille. Ilmapiirin, ihmisten ja ajatustavan täytyy sopii heidän työhönsä. Kustannustoiminta on yksilöiden laji ja siksi tarvitaan monia mahdollisuuksia, Majander-Reenpää uskoo.

"WSOY:ssä alkaa uusi elämä"

Majander-Reenpää ei näe omistajan kotimaalla olevan kauhean suurta merkitystä. -Varsinkin kun tässä tapauksessa Bonnier omistajana toimii siis seitsemässä-kahdeksassa maassa kirjankustannusalalla ja on kaikissa maissa antanut kustantamoille hyvän ja itsenäisen mahdollisuuden toimia, hän sanoo.

-WSOY:llä on hienot perinteet ja paljon arvokasta traditiota, hieno kirjailijakunta ja osaava henkilökunta tänäkin päivänä. Nyt heillä alkaa uudenlainen elämä, me kaikki uskomme niin. Minä pidän sydämessäni suurta paikkaa suomalaiselle kustannustoiminnalle ja toivon sille kaikkea hyvää kaikissa yhtiöissä, Majander-Reenpää suitsuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.