Mainos

Bonnier tasaisessa tuloskunnossa – myös MTV:n tehostustoimet purivat

Mediakonserni Bonnier säilytti tuloskuntonsa ja ylsi 1 103 miljoonan kruunun tulokseen vuonna 2014. Konserniin kuuluva suomalaisyhtiö MTV teki tuntuvan tulosparannuksen tehostustoimiensa ansiosta. Myös liiketoiminnan kassavirta kasvoi merkittävästi. MTV:n tulos oli kuitenkin tappiollinen.

Ruotsalaisomisteinen mediakonserni Bonnier ylsi tasaiseen tuloskehitykseen vuoden 2014 aikana. 

Mediayhtiö MTV:n konsernituloslaskeman (IFRS) mukainen liikevoitto oli vuonna 2014 -4,6 miljoonaa euroa. Yhtiön toiminnassa voitollisia olivat mainosrahoitteinen televisio sekä radio, kun taas maksu-tv -liiketoiminta säilyi tappiollisena.

Vuonna 2013 liiketappion suuruus oli 11,3 miljoonaa euroa. Tulosparannuksen taustalla on lisääntynyt kustannustehokkuus. Liiketoiminnan kassavirta kasvoi 15 miljoonalla eurolla edellisvuodesta ja oli 9 miljoonaa euroa.

Myös MTV:n muut tunnusluvut olivat rohkaisevia. MTV:n kaupallinen katsojaosuus televisiossa oli noin 50% ja televisiota katseltiin vuonna 2014 ennätysmäärä – keskimäärin 184 minuuttia vuorokaudessa. Netti-tv-palvelu Katsomossa oli vuonna 2014 kaikkiaan 122 miljoonaa käynnistystä. Yhtiön verkkoportaali Mtv.fi on voimakkaassa kasvussa ja saavutti uuden kävijäennätyksen (2,4 miljoonaa eri viikkokävijää) alkuvuonna 2015. Myös MTV:n digimyynti on kasvanut kaksinumeroisesti.

– Kuluttajat viettävät entistä enemmän aikaa sähköisten medioiden parissa ja sähköinen media voittaa jatkossakin markkinaosuutta printiltä. Panostamme yhtiönä ja Bonnier-konsernina vuoden 2015 aikana voimakkaasti digitaalisuuteen ja uusien palvelujen kehittämiseen, MTV:n toimitusjohtaja Heikki Rotko kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.