Mainos

Bonnie-myrsky riehuu Yhdysvalloissa

Hirmumyrsky Bonnie iski myöhään eilen Suomen aikaa, keskiviikkoiltapäivällä paikallista aikaa, Yhdysvaltain itärannikolle. Myrsky iski maihin Southportissa lähellä Cape Fearia Pohjois-Carolinan osavaltiossa. Bonnie saattaa aiheuttaa tuhoja jopa pelättyä enemmän Yhdysvaltain kaakkoisrannikolla.

Pyörremyrsky on katkaissu sähköt jo 160 000 ihmiseltä. Viranomaiset ovat huolissaan pyörremyrskyn hitaasta etenemisestä. Viranomaisten mukaan myrsky saattaa näin aiheuttaa vielä enemmän tuhoja kuin on pelätty. Vaikkaa pyörteiden nopeus on yli 180 kilometriä tunnissa, itse myrsky etenee vain parikymmenen kilometrin tuntivauhtia. Pelastustoimet ja jälleenrakennus voidaan aloittaa vasta kun voimakas pyörremyrsky on liikkuunut eteenpäin alueelta.

Yli puoli miljoonaa ihmistä on evakuoitu Yhdysvaltain itärannikolta turvaan hirmumyrskyltä. Myrskyn pelätään aiheuttavan laajaa tuhoa. Hurrikaanivaroitus on annettu alueelle, joka ulottuu Cape Romainista Etelä-Carolinasta Chincoteagueeen Virginiaan.

Viranomaisten mukaan Outer Banksin saarilta on evakuoitu yli 250 000 asukasta ja lomailijaa, minkä lisäksi Pohjois-Carolinan rannikolta on evakuoitu kymmeniätuhansia ihmisiä. Etelä-Carolinassa puolestaan rannikolta on evakuoitu 200 000 ihmistä, heistä valtaosa turisteja. Bonnie on luokiteltu myrskyksi, joka voi aiheuttaa laajoja tuhoja asutuskeskuksissa.

Bonnie on kauden ensimmäinen hurrikaani Yhdysvaltojen rannikolla. Pohjois- ja Etelä-Carolinassa on sairaaloita asetettu hälytysvalmiuteen ja kansalliskaartin joukot ovat valmiina auttamaan hirmumyrskyn uhreja.
(MTV3-AFP-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.