Mainos

Bonn: Afganistan-neuvottelut venyvät

Afganistanin väliaikaishallintoa koskevat neuvottelut jatkuivat tänään Saksassa. YK:n edustajien mukaan neuvotteluja jatkettiin illalla Bonnin lähellä. Toive sovun syntymisestä jo tänään näytti kuitenkin heikkenevän, kun YK lykkäsi illaksi aiottua lehdistötilaisuutta eikä sopuratkaisusta tullut tietoa.

YK:n tiedottajan Ahmad Fawzi mukaan sopu on mahdollinen, koska neuvotteluita jumittaneessa kiistassa pohjoisen liiton edustuksesta väliaikaishallinnosta edistyttiin tänään. Pohjoisen liiton johto ei päässyt vielä eilen keskenään yksimielisyyteen siitä, ketkä edustaisivat sitä väliaikaishallituksessa. Liiton ulkoministeri Abdullah Abdullah sanoi tänään Kabulissa, että suurinta osaa maasta hallitseva liitto on valmis luovuttamaan vallan väliaikaishallinnolle. Liitto ei hänen mukaansa myöskään vaadi, että sen johtaja Burhanuddin Rabbani valittaisiin väliaikaishallinnon johtoon.

Aikaisemmin tänään kerrottiin, että pohjoisen liiton edustajat Bonnin neuvotteluissa ja Kabulissa neuvotelleet liiton johtajat ovat päässeet sopuun aiottua pienemmästä väliaikaisesta hallinnosta Afganistaniin, mutta eivät ole vielä päättäneet nimistä. Asiasta kertoi kokousvaltuutettu Bonnissa. Myös YK on hyväksynyt muutetun suunnitelman. Alunperin tarkoituksena oli sopia 150 henkilön parlamentista ja väliaikaisesta hallituksesta, mutta mielipide-erot jumiuttivat neuvottelut eilen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.