Mainos

Bomba festivals loppuu, Nurmes sai tarpeekseen tappioista

Nurmeksen kaupunki lopettaa yllättäen Bomba festivals -kulttuuritapahtuman rahoituksen. Aiemmin Bomban juhlaviikkojen nimellä tunnettu 20-vuotias kesätapahtuma ajetaan alas ja henkilökunta irtisanotaan. Nurmeksen kaupunginhallitus on irtisanonut kaikki Karjalainen kulttuurikeskus Bomba ry:n kanssa tehdyt rahoitus-, avustus- ja palvelusopimukset.

Viime kesän lähes 200 000 euron tappiot kaupunki vielä maksaa. Bomba festivals kertoi viime viikolla uusista suunnitelmista laajentaa toiminta ympärivuotiseksi. Suunnitelmissa oli järjestää vuosittain neljä erilaista kulttuuritapahtumaa. Näistä ensi lauantaina alkava Kalevalainen viikko toteutetaan, mutta sen jälkeen organisaatio puretaan. Kaupunginhallituksen päätös oli odotettua jyrkempi ja käytännössä se merkitsee kansainvälisesti tunnetun kulttuurifestivaalin lopettamista. Bomban juhlaviikot tunnettiin maailmalla erityisesti suomalais-ugrilaisesta teatteritaiteesta.

Kaupunginhallitus perusteli rahoituksen lopettamista syntyneillä tappioilla. Tapahtuman paisuminen ympärivuotiseksi arveltiin tuovan lisää tappioita kaupungin maksettavaksi.

Kulttuurikeskus Bomban varapuheenjohtaja, kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää suree kaupunginhallituksen rajua päätöstä. Vainionpään mukaan päätös on suuri vahinko Nurmeksen kaupungin imagolle, matkailulle ja kulttuurityölle.

-Juhlaviikkojen punainen lanka katosi ja tapahtuma mureni liian monialaiseksi ja persoonattomaksi kesäfestivaaliksi. Toiminnan kurssia muutetaan nyt enemmän paikalliskulttuurin suuntaan ja kaupungin tukea lisätään paikallisille tekijöille, sanoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouni Pirinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.