Mainos

Boltin polttoaine ihmetyttää

Kuva: EPA / JENS BUETTNER

Juoksija Usain Boltin huikea maailmanennätys sadalla metrillä kuohuttaa urheilupiireissä. Jamaikalainen Usain Bolt juoksi eilen Berliinissä sadan metrin MM-ennätyksen ajalla 9,58. Voiko tuollaisen ajan juosta ilman doping-aineita?

- Uskottavahan se on, kun näyttöä aineista ei ole, sanoo kestävyysjuoksija ja valmennuksen yliopettaja Timo Vuorimaa Vierumäen urheiluopistolta.

- Kyllähän se ihan uskomattomalta kuulostaa, etenkin kun kyseessä on yleisurheilussa koviten kilpailtu laji, jossa tulokset ovat muuttuneet vain vähän kolmenkymmenen vuoden aikana. Ja sitten tulee tuollainen tulosparannus, puuskahtaa Vuorimaa epäuskon ja ihailun välimaastossa.

Vuorimaa on itse ollut juoksun päävalmentajana 1980-luvulla ja juossut itse parhaimmat tuloksensa 3 000 metrin aidoissa ja maratonilla 1970- ja 80 -luvuilla.

Vuorimaa ei halua lähteä jossittelemaan tai arvailemaan millaisia kiellettyjä aineita Boltin huipputuloksen taustalla saattaisi olla.

- Tässä vaiheessa täytyy vain ihailla ja kunnioittaa tuollaista suoritusta, jos näyttöä ei ole.

"Ennätys tuli niin rennosti, että kai parempaankin vielä pystyy"

22-vuotias Usain Bolt sanoi MM-vetäisyn jälkeen, että hän aikoo juosta satasen vielä kovempaan aikaan.

- Kun katsoin eilen ammattilaisen silmin juoksua ja näin miten helposti aika tuli, niin pakkohan se on uskoa, että siitä voi vielä parantaa, sanoo juoksija ja valmentaja Timo Vuorimaa.

Vuorimaa ei usko, että kukaan urheilija pystyy pitemmän päälle salaamaan doping-käyttönsä.

- Ennemmin tai myöhemmin ovat kaikki huipulla olevat käyttäjät jääneet kiinni. Jos ei Boltkaan muutamassa vuodessa jää kiinni, niin sitten viimeistään uskon hänen olevan puhdas urheilija..

- Täytyy myös muistaa Boltin tausta - hän ollut mieletön juniorilahjakkkuus juoksussa, analysoi Vuorimaa tekijöitä MM-tuloksen taustalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.