Mainos

Bollywood hurmaa thaimaalaisia

Intialaisten tanssien yhdistäminen kuntoiluun on jo muutaman vuoden ajan ollut suosittua maailmalla. Nyt myös Thaimaa on hurahtanut intialaiseen bollywood-tanssiin. Vaikka Thaimaa on tuhansien kilometrien päässä Intiasta, jumppasaleissa Bangkokissa velloo pirteärytminen, pehmeästi rullaava bollywood-leffoista tuttu populaarimusiikki. Mukana rytmeissä on kymmeniä thaimaalaisia.

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa on nykyään satoja intialaisista elokuvista - ja tanssista innostuneita. Monet thaimaalaiset eivät eivät ymmärrä hindisanoituksia, mutta se ei estä heitä tanssimasta kuin ammattilaiset.

- Emme tiedä, mitä sanat tarkoittavat, mutta opettajamme monesti kääntää niitä meille, jotta ymmärtäisimme tunnetilan. Se helpottaa tanssin ilmaisussa, kertoo thaimaalainen Siriwan Wangvilai. Hän aloitti bollywood-tanssituneilla puolitoista vuotta sitten.

Liikkeiden lisäksi sarjoihin liittyykin aimo annos mimiikkaa, kehon kielen viestejä ja tietenkin tunnetta. Myös bollywood-elokuvissa näyttelijät tyypillisesti ratkeavat tanssiin tunnetiloja ilmaistessaan, juhliessaan tai ihan muuten vain.

Myös Suomessa toimii muutama liikuntakeskus, joissa voi heittäytyä bollywood-tahtien viemäksi.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.