Mainos

Bolivian uusi presidentti astui virkaansa

Kansalaiset odottavat Bolivian ensimmäisen intiaanipresidentin tuovan vakautta ja hyvinvointia yhteen maailman köyhimmistä maista.

Boliviassa maan ensimmäinen alkuperäiskansan edustaja on vannonut presidentin virkavalan.

Mittavalla äänivyöryllä viime kuun vaalit voittanut Evo Morales, 46, on luvannut tiukentaa valtion otetta kaasuvaroista ja laillistaa kokapensaan viljelyn, mikä parantaisi lukuisien perheiden toimeentuloa. Kansalaiset odottavat hänen tuovan vakautta ja hyvinvointia yhteen maailman köyhimmistä maista.

Moralesin virkaanastujaisiin osallistuivat muun muassa EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana, Espanjan kruununprinssi Felipe sekä Venezuelan ja Brasilian presidentit Luiz Inacio Lulada Silva ja Hugo Chavez. Paikalla oli myös Yhdysvaltain edustaja.

- Tästä päivästä alkaa maailman alkuperäiskansojen uusi aikakausi, Morales julisti.

Vasemmistolaisen Moralesin valinta oli iloinen käänne muun muassa Venezuelan ja Kuuban vasemmistolaisille presidenteille, sillä maat ovat pyrkineet vahvistamaan yhteistyötään Yhdysvaltain vaikutusvallan vähentämiseksi alueella.

Hänen valintansa antaa toivoa myös Bolivian kansalle ja sen naapureille, että historiallinen vallanvaihto toisi vakautta Etelä-Amerikan köyhimpään valtioon. Kaksi edellistä presidenttiä saivat lähteä kesken kauden katumielenosoitusten painostamana.

Morales kruunattiin eilen Andien intiaanien korkeimmaksi johtajaksi juhlallisessa seremoniassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.