Mainos

Bolivian presidentti kieltäytyy eroamasta

Bolivian poliisi otti maanantaina yhteen maan presidentti Lozadan eroa vaativien mielenosoittajien kanssa Boliviassa. Yhteenotoissa kuoli ainakin 15 ihmistä. Presidentti Lozada kieltäytyy eroamasta tehtävästään.

Bolivian poliisi otti maanantai-iltana yhteen maan presidentin Gonzalo Sanchez de Lozadan eroa vaativien mielenosoittajien kanssa eri puolilla Boliviaa. Yhteenotoissa kuoli ainakin 15 ihmistä. Presidentti kieltäytyy eroamasta.

Mielenosoitukset ja ryöstely levisivät pääkaupunkiin La Paziin huolimatta siitä, että presidentti ilmoitti lykkäävänsä kiisteltyä kaasunvientihanketta. Suunnitelman mukaan Bolivia olisi vienyt maakaasua Yhdysvaltoihin Chilen kautta. Bolivian suhteet Chileen ovat olleet kireät rajakiistojen vuoksi. Työläiset ja viljelijät vastustavat myös presidentin markkinatalouspolitiikkaa, joka ei ole onnistunut poistamaan laajalle levinnyttä köyhyyttä.

Kolme viikkoa kestäneissä levottomuuksissa on kuollut ainakin 44 ihmistä. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan surmansa saaneita on 58. Asevoimat ilmoitti maanantaina ottavansa aiempaa kovemmat keinot käyttöön levottomuuksien taltuttamiseksi, elleivät ne muutoin laannu.

Sanchez de Lozada luonnehti televisiopuheessaan mellakoita kumoukselliseksi hankkeeksi, jota järjestetään ja rahoitetaan Bolivian ulkopuolelta. Paine presidenttiä kohtaan on kasvanut, kun varapresidentti Carlos Mesa veti tukensa pois ja neljä hallituksen 15 ministeristä erosi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.