Mainos

Bolivian hallitus jakaa maata köyhille

Hallitus harkitsee myös yksityisomistuksessa olevien maiden uusjakoa, mikä on saanut maanomistajat varpailleen.

Bolivian hallitus on ilmoittanut jakavansa runsaasti maanviljelysmaata köyhien talonpoikien käyttöön. Presidentti Evo Moralesin johtama hallitus aikoo jakaa jopa viisi miljoonaa hehtaaria valtion omistuksessa olevaa maata alkuperäiskansoille.

Boliviassa harkitaan myös yksityisomistuksessa olevien maiden uusjakoa. Viranomaiset ilmoittivat kuitenkin, että päätös koskisi näillä näkymin ainoastaan joutilaita alueita, ei kaikista tuottavimpia seutuja.

- Niin kauan kuin maa täyttää taloudelliset ja yhteiskunnalliset tehtävänsä, valtio ei koske siihen. Jos se ei täytä tehtäväänsä, valtio ryhtyy toimiin, sanoo varapresidentti Alvaro Garcia.

Suunnitelma on saanut pakkolunastuksia pelkäävät maanomistajat, erityisesti Bolivian itäosissa, varpailleen. Arvioiden mukaan pieni ryhmä rikkaita liikemiehiä omistaa jopa 90 prosenttia yksityisomistuksessa olevista alueista. Loput ovat köyhien alkuperäiskansojen omistuksessa.

Boliviassa on noin kolme miljoonaa köyhää talonpoikaa, joiden tuella Morales nousi valtaan.

Hallitus tiukentaa näillä suunnitelmilla entisestään otettaan maan luonnonvaroista. Kaksi viikkoa sitten vasemmistolainen Morales päätti kansallistaa Bolivian energia-alan. Sittemmin hallitus on vahvistanut asemaansa myös kaivosteollisuudessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.