Mainos

Bolivialaiset äänestivät maakaasuvaroista

Boliviassa järjestettiin eilen kansanäänestys maan maakaasuvarojen käytöstä. Alustavien tulosten mukaan presidentti Mesa on saamassa ehdotuksilleen kansan tuen.

Bolivian presidentti Carlos Mesa (kuvassa) on ehdottanut, että ulkomaalaiset yhtiöt saavat viedä kaasua maasta, mutta puolet teollisuudenalasta kansallistettaisiin. Hän on myös ehdottanut, että vuonna 1997 yksityistetty valtion kaasuyhtiö valtiollistettaisiin uudelleen.

Alustavien kansanäänestyksen tulosten mukaan Mesa olisi saamassa ehdotuksilleen bolivialaisten tuen. Varhain tänä aamuan kolme neljäsosaa kansasta näytti kannattavan uudistusta.

Kansanäänestys oli samalla Mesan kansansuosion mittaus. Mesa oli ennen äänestystä kertonut eroavansa, jos kansa vastaa äänestyksessä kieltävästi.

Kaasukysymys on ollut perinteisesti herkkä asia Bolivian politiikassa. Viime lokakuussa kaasumellakat johtivat yli 80 ihmisen kuolemaan ja edellisen presidentin Gonzalo Sanchez de Lozadan eroon. Mesan ajama äänestys on nähty yritykseksi rauhoittaa kansa.

Bolivialla on Latinalaisen Amerikan toiseksi suurimmat maakaasuvarat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.