Mainos

Boliden ja Outokumpu sopimukseen uudesta yhtiöstä

Outokummun ja ruotsalaisen Bolidenin tavoitteena on saattaa uusi yhtiöjärjestely päätökseen vuoden loppuun mennessä.

Outokumpu ja ruotsalainen Boliden ovat tehneet lopullisen sopimuksen uuden kaivos- ja sulattoyhtiön perustamisesta.

Sopimuksen mukaan Boliden ostaa Outokummun sinkin ja kuparin kaivos- ja sulattotoiminnot. Outokumpu ostaa Bolidenin kuparituotteiden valmistuksen ja teknologian myynnin.

Osapuolet kertoivat tekemästään aiesopimuksesta syyskuussa.

Bolidenin Outokummulta ostettavat liiketoiminnat on arvostettu velattomina 736 miljoonaan euroon. Bolidenin maksama vastike muodostuu Outokummulle suunnatusta 307 miljoonan euron osakeannista, 373 miljoonan euron käteismaksusta ja 56 miljoonan euron korollisesta kauppahintavelasta Outokummulle.

Outokummun osuus uuden Bolidenin osakkeista ja niiden tuottamasta äänistä on vastedes 49 prosenttia.

Maksuna Outokummulle myytävistä liiketoiminnoista Boliden saa 5 miljoonaa Outokumpu Oyj:n osaketta. Se vastaa 2,8 prosenttia kaikista osakkeista ja niiden tuottamista äänistä.

Osapuolten tavoitteena on saattaa järjestely päätökseen vuoden loppuun mennessä. Järjestelyn toteutuminen edellyttää mm. Bolidenin osakkeenomistajien ja kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Lisäksi järjestelyn toteutumisen edellytyksenä on, että Bolidenin lainajärjestely saatetaan lopullisesti päätökseen ja lainasopimukset allekirjoitetaan hyvissä ajoin ennen Bolidenin ylimääräistä yhtiökokousta, joka on suunniteltu pidettäväksi joulukuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.