Mainos

Boko Haram hyökkäsi jälleen- yli sata kuollut

Asemiesten maanantainen hyökkäys tappoi yli sata ihmistä Gamburun rajakaupungissa Koillis-Nigeriassa, paikalliset viranomaiset kertovat.

Hyökkäyksestä epäillään islamistiryhmä Boko Haramia, joka viime kuussa kaappasi lähes 300 koulutyttöä.   

Järjetöntä väkivaltaa islamin nimissä

-Ääri-islamilainen Boko Haram perustettiin vuonna 2002. Hausankielinen nimi tarkoittaa vapaasti suomennettuna Länsimainen koulutus on kiellettyä. Järjestön virallinen nimi on Profeetan opetuksien ja jihadin levittämiseen omistautuneiden järjestö. 

-Boko Haram haluaa perustaa ääri-islamilaisen valtion Nigerian pohjoisosaan. Järjestön mukaan muslimien ei tule osallistua mihinkään toimintaan, jolla on edes etäisiä kytköksiä länsimaalaisuuteen. Tähän luetaan muun muassa kaikki länsimainen koulutus. 

-Boko Haram on tehnyt lukuisia terrori-iskuja ympäri Nigeriaa. Järjestö on muun muassa polttanut kirkkoja ja kouluja, surmannut koululaisia, tehnyt pommi-iskuja ja siepannut ihmisiä. Iskuissa on kuollut satoja ihmisiä.  

(stt) 

Gamburu sijaitsee Kamerunin vastaisella rajalla. 

Paikallisen poliisin mukaan hyökkäyksessä kuoli ainakin 125 ihmistä. 

Asemiehet piirittivät kaupungin varhain maanantaiaamuna markkinoiden ollessa vilkkaimmillaan. Hyökkääjät tulittivat kaupunkia automaattiaseilla ja sytyttivät autoja ja taloja palamaan. Ihmisiä surmattiin myös viiltämällä heidän kurkkunsa auki.   

Nigerian poliisi tarjosi keskiviikkona 50 miljoona nairan eli 215 000 euron palkkion tiedoista, joiden avulla Boko Haram -islamistijärjestön sieppaamat koulutytöt saadaan takaisin.

Boko Haram sieppasi yli 200 pääsykokeisiin valmistautumassa ollutta tyttöä Bornon osavaltiossa maan pohjoisosassa runsaat kolme viikkoa sitten.  

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.